Začiatkom školského roka by na eAktovku malo pribudnúť asi 16 učebníc

25.08.2012 Bratislava

Bratislava 25. augusta (TASR) – Na začiatku nového školského roka 2012/2013 plánuje ministerstvo školstva na portál s učebnicami eAktovka.sk doplniť asi 16 učebníc. Od jej spustenia v decembri minulého roka postupne pribudli na portál štyri reformné učebnice. Momentálne ich tam je 30.

Medzi najnavštevovanejšie učebnice na eAktovke patrí geografia, dejepis a biológia pre ôsmy ročník a čítanka pre štvrtý ročník ZŠ. Na portáli denne priemerne zaznamenávajú asi 555 návštevníkov. Od spustenia do 30. júna 2012 ministerstvo eviduje 106.593 návštev na portáli a 864.373 zobrazení.

Portál eAktovka.sk spustil koncom minulého roka rezort pod vedením Eugena Jurzycu (SDKÚ-DS). Prístup k učebniciam, ale aj ku knihám na povinné čítanie či audionahrávkam má prostredníctvom nej celá verejnosť. Okrem toho tam učitelia nájdu i rôzne odborné materiály.

V marci tohto roka rezort spustil mapu základných a stredných škôl, ktorá má pomôcť rodičom pri výbere školy. Na stránke mapaskol.iedu.sk si rodič môže školu na mape vyhľadať podľa okresu, zriaďovateľa či vyučovacieho jazyka. Ľahko pomocou nej získa aj údaje o vzdialenosti k ďalším školám či informácie o veľkosti školy. Jednotlivé školy sa dajú navzájom aj porovnávať. Pri stredných školách mapa zobrazuje aj údaje o nezamestnanosti podľa jednotlivých odborov. „Pripravuje sa ukončenie testovacej prevádzky mapy škôl a prechod na štandardnú,“ informovalo ministerstvo. Od 6. marca do 21. augusta 2012 na stránke zaznamenali 15.302 návštev a 29.735 zobrazení.
 

Vyberte región